Töltés

Hogyan öltözködjünk divatosan tavasszal?

Szeretnénk minden alkalmon jól kinézni, de nem szeretnénk kényelmetlenül feszengeni? Akkor most eláruljuk, hogy milyen ruhadarabokat szerezzünk be, hogyha lazán, de mégis elegánsan szeretnénk öltözködni.

 

Közeledik a tavasz és vele a megújulás, végre nem kell elbújnunk a hosszú téli kabátokban és csizmákban, hanem öltözködhetünk lazábban is. Előkerülhetnek a tavaszi kabátok, széldzsekik, vékonyabb farmerok, szoknyák és rövid ujjú felsők. Mindez különös jelentőséggel bír, ha a tavaszhoz egy új élethelyzet is kötődik, például munkahelyet találtunk, vagy más környezetben kell dolgoznunk. A munka világa megköveteli, hogy elegánsabb öltözködést, de ez igazán nehéz feladat lehet akkor, ha a lazább stílusú ruhákat részesítjük előnyben. Szerencsére egyes divatházak, így a Tommy Hilfiger is gondolt azokra, akik nem szeretik a kosztümöket, és az öltönyöket.


A 2015-ös tavaszi divatra jellemző lesz a merészség és a nőiesség. Pár éve már hódítanak a kosztüm felsők farmerral, de úgy tűnik ez továbbra sem fog kimenni a divatból. Tehát mindenképpen érdemes beszerezni egy fehér, fekete vagy sötétkék kosztüm felsőt. Így már is egy könnyen variálható darabot kapunk. Hiszen viselhetjük munkába egy elegáns inggel és nadrággal, de ha egy térd alatt végződő ruhát veszünk fel hozzá, akkor máris hivatalossá tettük megjelenésünket. Tommy Hilfiger már kezdettől ezt az irányvonalat követte, megpróbálta összevegyíteni az utcai viseletet az elegánssal. Hiszen ma már szabadon viselhetnénk azt, amit szeretnénk, akár egy céges rendezvényre is mehetünk farmerban, ha jól választjuk, meg mivel párosítjuk.


Akkor miért ne követhetnénk a Tommy Hilfiger által lerakott utat? Nevezetesen, hogy öltözködésünkbe megpróbálunk stílust és egyediséget vinni. „Tisztába kell kerülnünk saját adottságainkkal, hogy divatosan tudjunk öltözködni.” Idézete Hilfiger Coco Chanelt, ezt úgy értette, hogy vannak olyan szépséghibáink, amiket tudni kell jól takarni. Önbizalmunk csak akkor tud fejlődni, ha tudjuk, hogy mit hogyan viseljünk. Illetve milyen ruhadarabokat érdemes kerülnünk, ha nem szeretnénk közönségesnek hatni. A legjobb példa erre a nőknél a miniszoknya. Minden híres divattervező, így Tommy Hilfiger tavaszi és nyári kollekciójában is találunk miniszoknyát, de azt is akárcsak a magas sarkú lábbelit tudni kell viselni. És persze tisztában kell lennünk azzal is, hogy nem viselhetjük akárhol. Például egyes cégek szabályzata kifejezetten megtiltja a nőknek a miniszoknya viselését.


tavasz full


Idén tavasszal újra hódítanak a mintás és csipkés darabok, így a Tommy Hilfiger megunhatatlan összeállítása a sötétkék és a fehér csíkozás sem megy ki a divatból. Ezeket akár farmerrel vagy akár pirossal is hordhatjuk. A 2015-ös tavaszi divat alapszínei a piros, és a narancssárga.  A minták tekintetében továbbra is hódít a virág motívum, de ezek már sokkal egzotikusabbak és színesebbek, mint a korábbi években. A csíkos mellett újra divatba jön a kockás is, sajnos ez is egy olyan minta, ami nem mindenkinek előnyös. Nem árt tehát alaposan átgondolni, hogy megvegyük-e egy ilyen ruhadarabot.


A farmer mellett sláger anyag lesz a tweed, a bársony és a selyem. A tweed egy rendkívül erős és strapabíró szövet, leginkább nadrágokat, kabátokat és sikkes kalapokat gyártanak belőle. Ezzel az anyaggal kísérleteztek a 2015-ös bemutatójukon: Chanel, Tom Ford és Tommy Hilfiger divatházak is. Ebből az anyagból készült nadrágkosztüm is hódítani fog tavasszal, hiszen a hidegebb időben is melegen tart a tweed szövet.


Nagy érdeklődéssel várjuk, hogy a híres divatházak kollekciójából mit fogunk látni az áruházak és butikok polcain. Reméljük, hogy az itt felsoroltak segítséget nyújtottak a tavaszi gardrób frissítésben